Activiteiten

Activiteiten, vrijetijdsbesteding, ontspanning, ... 

Afvaart van de Lesse met de kajak
Je kan de afvaart van de Lesse doen per kayak of per kano. Of je er nu alleen, per twee of met het gehele gezin op uit trekt, je zal sowieso genieten van de rust van de natuur en de schoonheid van het landschap. En natuurlijk zal de adrenaline stijgen tijdens de afdaling van de kleine waterval, een avontuurlijk hoogtepunt! Het vertrek gebeurt in Houyet, op 4 km van de vakantiewoning .
Twee trajecten:
Houyet-Anseremme: 22 km
Gendron-Anseremme: 11 km
Contact en reservatie: kayakslibert@skynet.be

meer
Rotsklimmen
Een uitzonderlijke site voor de freaks van beklimmingen.  De gereputeerde site van Freyr bevindt zich op slechts 12 km van Ferage. Deze rotsformatie vormt het grootste en belangrijkste massief van België In totaal telt deze site 600 parcours in alle mogelijke stijlen en moeilijkheidsgraden. Al deze troeven zorgen ervoor dat Freyr als klimgebied ook internationaal op de kaart staat! 
meer
Wandeltochten
Op de wandelkaart, uitgegeven door het Office du Tourisme van Houyet, staan 22 parcours, gaande van 4 tot 13 km. De kaart, die in de gîte beschikbaar is, kan door gasten gebruikt worden. Zo kan je op een rustige manier de vallei van de Lesse doorkruisen zonder verloren te lopen.  
meer
De stad Namen
Hoofdstad van Wallonië (op 45 km van de woning)
Namen, een van de oudste steden van Wallonië, ligt op de samenvloeiing van Samber en Maas, aan de voet van de indrukwekkende citadel. Deze aantrekkelijke provinciestad heeft een rijk historisch verleden en een immense culturele rijkdom. Je kan er gezellig kuieren in de autovrije straatjes en pittoreske pleintjes. Er zijn tal van aantrekkelijke restaurants en boetieks.
meer
Spreken met de bomen...
Een terugkeer naar de bron...
Heb je er nooit van gedroomd tot welk punt wij ons volledig kunnen overgeven aan de vrijgevigheid van Moeder Natuur? Ferage is de ideale stek om opnieuw aan te knopen met je eigen authenticiteit, die we neigen te verliezen in het jachtige leven van onze grootsteden.
Noemenswaardige bomen in België
Een honderden jaren oude linde overheerst de Place de Ferage, net voor La Source de Manon. In het park van het kasteel van Ferage, op enkele honderden meters van de gîte, triomfeert een oude eik van 800 jaar oud!
Het burlen van de herten...
Het seizoen van de geliefden...
Een twintig jaar geleden werden opnieuw enkele herten vrijgelaten in het nabijgelegen bos. Om de vrouwtjes te roepen (een mannetjeshert is meestal omringd door een tiental reeën), beginnen de herten te brullen. 
Dit moment mag je echt niet missen!
Opgelet, de periode dat de herten bronstig zijn, is relatief kort en duurt ongeveer van 5 tot 27 september.
Mountainbiketochten
Pure verwennerij! De streek biedt een schitterende RAVeL van 18 km aan die Houyet verbindt met Rochefort (langs velden en bossen). Huren van mountainbikes is mogelijk vlakbij de vakantiewoning.

VTT of stadfiets huren in Houyet (4 km )
Contact opnemen met meneer Vanacker :
info@haltedardenne.be
0032 477/ 35.36.42
Uitgestippeld VTT – parcours (15 km en 30 km) vanaf de gîte.

Ruitersport
De streek is de uitgelezen plek voor ruitertochten in het bos, waarbij je wandeling, trot of galop probleemloos kan afwisselen terwijl je riviertjes doorwaadt... Vooral de rust en de verscheidenheid aan landschappen maken van deze streek een droomplek voor de liefhebbers van paarden. In de directe omgeving (in een straal van 10 km) zijn er verschillende maneges. De Manege van Hérock en de Manège Western in Gendron zijn de dichtst bijgelegen.  
Herfst, Kerstmis en Nieuwjaar
De periode bij uitstek om te komen cocoonen in deze vakantiewoning is tijdens de herfst en de winter. Dankzij zijn 2 houtvuren is deze gîte de ideale plek voor een herfstig weekend of voor een romantische eindejaarsperiode, gezellig ingeduffeld voor het knetterende vuur… 
Domein van Chevetogne
Volwassenen vermoeden dat het paradijs een beetje moet gelijken op deze plek … Kinderen zijn hier zeker van! Chevetogne, een plek om van te dromen, een plek om te ervaren. 
Provincie Namen
meer
Share by: